Fotod: Elva vaksali ees töötab jälle purskkaev

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vesi võiks olla soojem, saaks käsi pesta, kurtsid Karl Vaht, Sander Aan ja Joosep Lehes Elva vaksali esisel platsil vastavatud purskkaevu juures. Kui see pisiasi välja arvata, on noormehed eile õhtul suure rahvapeoga sisse õnnistatud fontääniga väga rahul. FC Elvas jalgpalli mängiv Karl lisas varjamatu uhkustundega hääles, et tal oli õnnestunud saada ka avamispeo peaesineja Ivo Linna autogramm.

Sama koha peal asus purskkaev minevikuski, kuid mõnekümne aasta eest lakkas see töötamast ning purskkaevu koha peale tehti hoopis lillepeenar. Mullu sügisel otsustas MTÜ Elva Elama purskkaevu taastada. Mais tehti töödega algust ning nii nagu plaanitud, saigi lastekaitsepäeval fontääni tööle panna.

Purskkaev on ringikujuline, selle läbimõõt on umbes neli meetrit. Veejoa kõrgus on poolteist kuni kaks meetrit, mida saab vastavalt ilmale reguleerida. Kaevu keskel on valgustusega düüs, mis võimaldab erinevat valguslahendust.

Purskkaevu ehitus läks maksma umbes 21 000 eurot, sellest 8000 eurot panustasid eraisikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles