Galerii: Tartu kontorirotid jooksid tulevikutalentide toetuseks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastekaitsepäeva puhul peeti Tartus traditsioonilist kontorirottide jooksu, millega Taaralinna valgekraed toetavad kohalikke andekaid noori. 

Kontorirottide jooks sai stardipaugu Raekoja platsilt, kulges mööda Küüni ja Poe tänavaid ning lõpuks jõuti raeplatsile tagasi. Võistlustulle asus üle poolesaja võistkonna ning kiiremad jõudsid kohale natuke enam kui kahe minutiga, kuid mõistagi ei ole selle jooksu puhul tähtis mitte koht, vaid just heategevuslik aspekt.

«Muidugi on heategevus oluline, väga tore, et saame rõõmustada lapsi nende huvitegevuses,» ütles töötukassa võistkonda kuulunud Külli Pedari. «See ongi ju eesmärk, toetada andekaid noori ja neile tuult tiibadesse anda,» lisas Palmako jooksuäss Kaidi Rebane.

Jooksul oli näha nii sportlikemas jalatsites-riietes valgekraesid kui ka rangetes kostüümides ja kontsakingades tegelasi, kelle eesmärgiks oli distants võimalikult stiilselt läbida. Kuigi üldiselt olid võistlejad sõbralikud, siis stardis oli tulnud ette ka kerget tõuklemist.

«Start oli päris karm, kohvritega inimesed jooksid vastu külgi,» kurtis Erle Tilk Palmakost ning Kadri-Liis Rand väitis koguni, et ühed konkurendid tahtsid neist käruga üle sõita.

Kerge liigutamine kulub osalejate sõnul kontoriinimestele väga ära, kuigi vähese treenituse tõttu oli distantsi teine pool ikka päris keeruline, tunnistasid Palmako võistkonna liikmed. «Jäime ellu! See on kõige tähtsam,» resümeeris töötukassa värvides jooksnud Daniel Pikk.

Tänavused JCI Toomemäe ja kultuurkapitali toetusel välja antavad tulevikutähtede stipendiumid pälvivad rühmvõimleja Elsa Sinijärv, muusik Kirke Laura Allik, veemotosportlane Stefan Arand, seitsmevõistleja Margit Kalk, Hiinasse õppima suunduv Brita Lii Sei, murdmaasuusataja Stine-Lise Truu, maletaja Albert Pedmanson ning viiuldaja Dagmar Strohmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles