Homme alustavad raekoja kellamängu suvekontserdid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoja kellamäng.
Tartu raekoja kellamäng. Foto: Margus Ansu

2. juunil kell 20 saab alguse Tartu raekoja kellamängu veerandtunniste suvekontsertide sari. Juunist augustini toimuvad kontserdid igal reedel kell 20. 

Suvekontsertidel saab kuulda selliste klassikalise muusika suurkujude loomingut nagu Bach, Mozart, Händel, Rimsky-Korsakov, Tšaikovski, Saint-Saëns, Beethoven. Lisaks kuuleb ka kariljoni originaalpalu ja eesti rahvamuusikat.

2. juunil kõlavad palad:

Anton Rubinstein «Meloodia»

Mark Peterson «Unistus»

Camille Saint-Saëns «Luik»

Eesti rahvaviis «Meil aiaäärne tänavas»

Nikolai Rimsky-Korsakov «India külalislaul» ooperist «Sadko»

Praegu on käimas ka Tartu kariljoni originaalpalade konkurss, kuhu laekunud tööde hulgast valib žürii välja parimad, mis kõlavad esimest korda 29. juunil, Tartu linna päeval ning edaspidi hakkavad kõlama suvekontsertidel.

Konkursipalade esitamise tähtaeg on 12. juuni, laekunud tööde hulgast valib lood välja žürii koosseisus Paul Mägi (Vanemuise teatri peadirigent ja muusikajuht), Alo Ritsing (koorijuht ja helilooja), Mari Tooming (Arsise kellade kooli õpetaja ja dirigent) ja Merle Kollom (Tartu raekoja kellamängu projektijuht ja muusikaprodutsent, organist).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles