Ülikool kavandab spordihoone laiendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli spordihoone.
Tartu ülikooli spordihoone. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikool loodab juuni lõpus kuulutada välja Ujula tänava spordihoone ehitus- ja laiendustööde riigihanke. Spordihoone juurde ehitatakse uusi õppe- ja laboriruume ning rajatakse mitme funktsiooniga saal suurte spordisündmuste ja avalike ürituste korraldamiseks. Ehitustööd võiksid kava kohaselt valmida 2018. aasta lõpuks. 

Ehitus on kavandatud kahes etapis, et võimaldada spordihoone osalist kasutamist ka tööde ajal. Esimeses etapis ehitatakse Liiva tänava poole majandushoovi asemele uus, mitmefunktsiooniline saal, kus saaks korraldada suuremaid õppe-, teadus-, spordi- ja kultuuriüritusi.

Iga päev on see saal kasutuses pallimängude väljakutena, kuid seal on võimalik korraldada kuni 2000 külastajaga teaduskonverentse, kuni 3000 külastajaga kontserte ja muid suuremaid üritusi. Saali valmimine on planeeritud 2018. aasta märtsi lõpuks.

Suurema ja laiemate kasutusvõimalustega saali rajamise vastu on huvi ja toetust väljendanud ka Tartu linnavalitsus. Tartu linnapea Urmas Klaas tõdes, et praegu puudub Tartul võimaalus võõrustada suuri, enam kui 1000-liikmelise osalejaskonnaga konverentse. 

Tartu ülikool loodab, et spordihoone laiendamisel jätkub vastastikune kasulik koostöö, nagu see toimus praegust spordihoonet rajades. «Oleme avatud koostööks teiste organisatsioonidega, kes soovivad korraldada Tartus suuri spordi- ja kultuuriüritusi, messe ja konverentse,» rääkis rektor Volli Kalm.

Teises etapis rekonstrueeritakse olemasolev pallisaal ja olmeplokk ning ehitatakse Emajõe-poolsele küljele uus, kolmekorruseline sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi korpus, et koondada kogu sellealane õppe- ja teadustöö linna eri paigust Ujula tänavale. 

Otstarbekama ruumiskeemi tagamiseks lammutatakse osaliselt olemasolev kahekorruseline administratiiv- ja õppekorpus. Moodustub uus sissepääs ja vestibüül esindusliku trepi ning invanõuetele vastava liftiga.

Olemasolev universaalsaal rekonstrueeritakse osaliselt (läbi saali ehitatakse ühenduskoridor), lisaks ehitatakse uus statsionaarsete tribüünidega saalikompleks. Uuendatakse ka universaalsaali ja olmeploki tehnosüsteemid ja osaliselt muudetakse olemasolevate ruumide kasutusfunktsioone. Kergejõustikusaali ja pallimängude saali tribüünid ühendatakse ühiskasutuse eesmärgil. Teise etapi ehitustööd valmivad 2018. aasta lõpuks.

Tartu ülikool valmistab praegu ette ehitushanget ning teeb viimaseid täpsustusi projektidokumentides. Ehitustööde ja omanikujärelevalve hanked on plaanis välja kuulutada juuni lõpuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles