Tartus toimub targa linna konverents

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: AP / Scanpix

1. juunil toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis teine rahvusvaheline targa linna konverents, mis räägib nutika linnakeskkonna kujundamisest linnakodanikule. Konverents toimub Eesti Targa Linna Klastri eestvedamisel.

Konverentsi «Smart City for the Citizens» ettekanded keskenduvad Euroopa linnade parimate kogemuste tutvustamisele. Osalejad saavad ülevaate targast linnaplaneerimise trendidest, nutika mobiilsuse lahendustest Helsingis ning innovaatilise hankimise edulugudest Londonis.

Konverentsil esitletakse projekti SmartEnCity seniseid tulemusi ja samme Tartu nutikaima linnaosa kujundamisel, aga ka teisi energiatõhususe projekte. Lisaks tutvustatakse konverentsil nutitelefonide kasutuse üleilmseid trende ning avaandmete kasutamise võimalusi linnadele ja linnaelanikele.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul peab tehnoloogia töötama inimeste heaks. «Tartu kasutab igal sammul tehnoloogia uusi võimalusi, et muuta linlaste elu mugavamaks. Me jagame tehtut heal meelel, aga oleme ka väga avatud õppimaks teiste linnade kogemustest,» ütles Klaas.

Konverentsist võtab osa 170 inimest 20 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles