Tartu osaleb Põhjamaade sõpruslinnade kokkutulekul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlased sõidavad Islandile Põhjamaade sõpruslinnade kokkutulekule. Pilt on illustratiivne.
Tartlased sõidavad Islandile Põhjamaade sõpruslinnade kokkutulekule. Pilt on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

1.–3. juunil osaleb Tartu delegatsioon eesotsas abilinnapea Jarno Lauriga Põhjamaade sõpruslinnade kokkutulekul Islandil Hafnarfjörðuris. Kokkutuleku peateema on «Terved linnad». 

Hafnarfjörðurisse sõidavad kuuest Põhjamaade sõpruslinnade võrgustikku kuuluvast linnast noortegrupid, linnavalitsuse ja -volikogu esindajad. Tartu noorterühma esindavad Tähe noortekeskuse noorsootöötajad ja aktiivsed noored.

Noorterühmadele algas kokkutulek juba nädala alguses. Nädala jooksul sünnib koostöös teiste linnade noortega etendus, mis kantakse ette kokkutuleku lõpus. Lisaks noortetegevustele leiavad kokkutulekul aset seminarid, kohtumised ja arutelud linnade koostöö teemadel.

Põhjamaade sõpruslinnade võrgustikku kuulub kuus linna: Baerum Norrast, Hafnarfjördur Islandilt, Hämeenlinna Soomest, Frederiksberg Taanist, Uppsala Rootsis ja Tartu.

Võrgustikule pandi alus 1947. aastal, Tartu liitus võrgustikuga 1991. aastal ja on olnud võõrusta 1999. ja 2011. aastal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles