Tartlased võõrustavad külalisi Gruusiast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutaisis asuv Gruusia parlamendihoone.
Kutaisis asuv Gruusia parlamendihoone. Foto: AP / Scanpix

Täna ja homme külastab Tartut Kutaisi linna delegatsioon linnapea Shota Murgulia juhtimisel.

«Gruusia partnerite visiit on järg meie külaskäigule Kutaisisse eelmise aasta aprillis. Koostöö arendamiseks allkirjastame Kutaisi kolleegiga memorandumi, et muu hulgas toetada mõlema linna majanduslikku ja regionaalset arengut, koostöösuhete loomist Tartu ja Kutaisi kõrgkoolide vahel ja jagada kogemusi e-valitsemise valdkonnas,» rääkis Tartu linnapea Urmas Klaas.

Samuti kohtuvad külalised Tartu ülikooli kliinikumi ja Fortum Eesti juhtkonnaga, et saada ülevaade Tartust kui Eesti meditsiinikeskusest ning Tartu energia- ja soojamajandusest.

Kutaisi delegatsiooni saadab Tartus Gruusia suursaadik Eestis Tea Akhvlediani.

Koostöö Gruusia linnadega on Tartul juba alates 2002. aastast. Eeskätt on need olnud seotud kultuurikollektiivide esinemistega, ülikoolidevahelise koostöö ja ajakirjanike visiitidega. Tartu linnavalitsuse ja volikogu esindajad on jaganud oma kogemusi ka Tartut külastanud Gruusia parlamendi liikmetele ja riigiametnikele.

Umbes 200 000 elanikuga Kutaisi on suuruselt teine linn Gruusias. Asub maa lääneosas Rioni jõe ääres ning on Lääne-Gruusia majanduslik ja kultuuriline keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles