Galerii ja video: «Õnnetunne» tõi Tartusse üle 2000 võimleja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Tamme staadionil toimus täna õhtul kuues kevadine võimlemispidu. Seekordne pidu kandis pealkirja «Õnnetunne», sest sõpradega koos olemine ja liikumine on peo korraldajate sõnul üks õnnelikuks olemise alustalasid.

Peole oli tulnud ligi 2200 võimlejat. Seekord oli osalejate geograafia märksa laiem kui eelnevatel aastatel, nii olid lisaks Tartule ja Tartumaale esindatud kõik Lõuna-Eesti maakonnad, samuti tuli võimlejaid kohale Jõgevamaalt ja Lääne-Virumaaltki.

Võimlemispeo eesmärk on ühendada liikumine ja tants erinevate stiilide ühendamise näol. Kavasid hakatakse õppima talvel ning neis kasutatakse erinevaid võimlemiselemente, tantsusamme ning ka erinevaid vahendeid. Kõik see treenib ja parandab liikumisoskusi, koordinatsiooni, tasakaalu ja ka rütmitunnetust.

«Peol osalemine ühendab kollektiive, tihtipeale moodustuvad sõpruskonnad kellele meeldib koos võimeldes liikuda, olla kehaliselt aktiivne ning saada emotsionaalne laeng kogu aastaks,» rääkis võimlemispeo pealavastaja Sirje Eomõis. «See just ongi see õnnetunne, millele viitab ka tänavune peo pealkiri,» lisas projektijuht Ebe Kalja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles