Fotod ja video: Tartus põles Kroonpressi trükikoda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häirekeskus sai teisipäeva õhtul enne kella 19 teate, et Tartus Tähe tänaval põleb Kroonpressi trükikoda. Põleng sai likvideeritud kell 21.20.

Kell 18.44 teatati, et Tartus aadressil Tähe 133 põleb trükikoja Kroonpress hoone. Päästjate saabumise ajal inimesi evakueeriti ja elekter oli majast välja lülitatud.

Päästekeskuse pressiesindaja sõnul ulatusid leegid katuse alt välja. «Praegu on aste päris kõrgele tõstetud,» ütles ta kella poole 20 ajal, olles ise teel sündmuskohale.

Päästeamet teatas Twitteris, et esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse paberijääkide kogumise ruumist, kus põlesid restil filtrid ja prügikast. Tuli levis sealt edasi välisvoodri vahele.

Kohale sõitis kaheksa päästeautot, kiirabi ja politsei. Päästjad asusid maja välisseina soojustust eemaldama, et kustutada tulekoldeid. 

Kroonpressi juht Andres Kull ütles kella 20 paiku Postimehele, et pole veel ise kohapeal käinud, kuid on sinnapoole teel. Kulli sõnul oli tulekahju selleks ajaks juba lokaliseeritud ja kontrolli all. «Kas ta nüüd päris kustutatud on, seda ei tea, sest et päästeamet kontrollib kõikvõimalikke kohti, kuhu tuli võis levida. Osa tulekoldeid võib olla ka varjatud kuskil seinte vahel.»

Kulli sõnul selgub lähima kahe tunni jooksul, millal saab töö trükikojas jätkuda. Enne tuleb elekter uuesti sisse lülitada ja ruumid tuulutada. Sündmuskohal avaldasid Kroonpressi töötajad kartust, et kolmapäeval selles trükikojas trükitavad ajalehed pigem ei ilmu. Teiste seas ka Postimees.

Kella poole 21 paiku tegid päästjad järelkontrolli, et veenduda, et seina vahele või ventilatsiooni ühtki sädet või tulekollet pole jäänud. Kell 21.20 teatas päästeamet, et tulekahju on likvideeritud ning liiklus Tähe tänaval on taastatud.

Põleng Kroonpressi trükikojas
Põleng Kroonpressi trükikojas Foto: Margus Ansu

Kroonpressi juht Andres Kull ütles õhtul kella 22 paiku, et kuigi töö trükikojas pole pärast põlengut veel täielikult taastunud, saab ta kinnitada, et Kroonpressis trükitavad lehed kolmapäeval siiski ilmuvad.

Suurematest lehtedest trükitakse Kroonpressis Postimees, Äripäev ja Õhtuleht. Samuti trükitakse Kroonpressis kõik Eesti Meedia maakonnalehed: Tartu Postimees, Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja ja Valgamaalane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles