Eeden alustas uue parkimismaja ehitust (1)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas Eedeni kaubanduskeskuse parkimismaja ehitus.
Algas Eedeni kaubanduskeskuse parkimismaja ehitus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Annelinnas asuv Eedeni kaubanduskeskus alustas möödunud nädalal uue parkimismaja ehitust. Sügiseks valmiv neljakorruseline hoone mahutab üle 400 sõidukit.

Tartu Tarbijate Kooperatiivi juhatuse esimees Tarmo Punger ütles, et kuigi detailplaneering lubab Eedeni kõrvale ehitada kuni seitsmekorruselise hoone, esialgu kogu mahtu täis ei ehitata.

«Momendi seisuga tuleb sinna neli korrust parkimist. Meil on Eedeni arendamiseks seda parkimismahtu vaja. Kõik ülejäänu on sekundaarne ja kui see tuleb, siis kunagi hiljem,» selgitas Punger ning jättis täpsustamata, kas ülejäänud korrustele on plaanitud korterid või äriruumid.

Praegu on Eedeni juures veidi üle neljasaja parkimiskoha. Pärast uue parkimismaja valmimist suureneb kohtade arv umbes viiesajani.

«Kui parkimismaja saab valmis, siis võetakse praeguse parkla teine tasand maha ja algavad juba keskuse laiendustööd,» selgitas Punger. «Kui jõuame, läheme sellega kohe pärast parkimismaja valmimist edasi. Kui mõistliku tasuvusega ideid ei tule, siis edasi ei lähe.»

Uuest parkimismajast saab otse nii Eedeni esimesele kui teisele korrusele. Sõidukitele luuakse sissepääsud nii Kalda teelt kui Anne kanali poolt. Parkimismaja võiks Pungeri sõnul valmis saada hilissügiseks. Hoonet ehitab OÜ Savekate.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles