Tammeka endine peatreener omandas UEFA Pro litsentsi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Koser.
Indrek Koser. Foto: Kristjan Teedema

Endine Tartu JK Tammeka esindusmeeskonna peatreener, praegu klubi U19 ja U17 vanuseklassi noori juhendav Indrek Koser on üks üheksast jalgpallitreenerist, kes omandas hiljuti Euroopa kõrgeima kvalifikatsiooni ehk UEFA Pro treenerilitsentsi.

Ligi poolteist aastat väldanud kursusi alustati 2015. aasta detsembris. Koolitust viisid läbi Karel Voolaid ja Katrin Kaarna, lisaks käisid vutijuttu puhumas mitmed külalislektorid eesotsas Eesti koondise toonase peatreeneri Magnus Pehrssoniga.

Koolitusel keskenduti Eesti tippjalgpallile, see tähendas rohket videote analüüsi ning presentatsioonide tegemist. Lisaks said koolitusel osalenud treenerid väga lähedalt näha A-koondise köögipoolt ning oma loengutel rääkiski Pehrsson sellest, millest koondise juures lähtutakse, kuidas mängitakse, millised on üldised põhimõtted.

Indrek Koseri kinnitusel ei olnud koolitus läbi viidud põhimõttel õige-vale, vaid tutvustati erinevaid lähenemisi nii Eestist kui ka välismaalt. «Lõpuks kujundab iga treener oma töö ja nägemuse ikkagi nii, nagu tema arvates on õige,» märkis ta.

2014., 2015. ja 2016. aasta hooajal Tammeka peatreenerina töötanud Koser tõdes ühtlasi, et kolm aastat sellel kohal oli täpselt piisav aeg ning meeskond vajas etteotsa verevahetust ja muutust.

«Aga kindlasti näen ma end ka tulevikus treenerina edasi töötamas, küsimus on vaid selles, kas teen seda Tammekas või kusagil mujal,» ütles Koser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles