Nelja alaealise lapse kodu langes tuleroaks (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõgevamaal Palupere külas süttis eile neljale lapsele koduks olnud maja. Õnneks keegi põlengus viga ei saanud, kuid päästjatel ei õnnestunud maja hävimisest päästa.

Päästjad said põlengust teate kell 20.41, sellest andsid teada majas elanud kolm kooliealist last. Nende ema oli tulekahju puhkemise ajal pere noorima lapsega kodust ära.

«Lapsed olid väga tublid, et teatasid ise kohe päästeametile,» selgitas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Päästjate kohale jõudes põles kõrvalhoone ning tuli oli levinud juba ka elumaja ühte otsa.

«Jõgeva päästekomando mehed tegid väga tubli tööd. Sündmuskohale pandi kohe püsti bassein ning kaks paakautot vedasid vahetustega vett juurde, seega vett jätkus kustutustöödeks piisavalt,» lisas Kiik.

Sündmuskohale tulid ka Torma naiskodukaitsjad, kes pakkusid koduta jäänud emale ja lastele sooje tekke ning tänaseks ööks peavarju. Majapidamises oli ka üks hobune ja varss, kes pääsesid samuti vigastusteta. Hobused said ulualust naabrite juures.

Päästjad said tulekahjust jagu südaööks. Põlengus hävis lisaks kõrvalhoonele ka elumaja katus. Siseruumid said kuuma-, tahma- ja veekahjustusi ning tulekollete otsimiseks tuli avada osa seinte välivoodrist.

Tulekahju põhjus on selgitamisel.

Koduta jäänud perele asusid kohalikud, pere sõbrad ja tuttavad kohe otsima variante uue kodu loomiseks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles