Lasteaed saab erakordse katuse

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priore OÜ juhataja Sven Saar (paremal) ja töömees Joonas Hansen olid eilseks jõudnud kukeharjamattide paigaldamisega lõpusirgele.
Priore OÜ juhataja Sven Saar (paremal) ja töömees Joonas Hansen olid eilseks jõudnud kukeharjamattide paigaldamisega lõpusirgele. Foto: Margus Ansu

Juuli lõpus valmiv Naerumaa lasteaed püüab pilku haljaskatusega, kus lokkab kukehari. Looduslik katus ei vaja kastmist, rohimist ega niitmist.

Haljaskatustega tegeleva Priore OÜ juhataja Sven Saare sõnul hakkavad Naerumaa katusel kasvama 5–9 erinevat kukeharja liiki, mille osakaal muutub vastavalt tingimustele. «Mõned liigid kasvavad vähem, mõned rohkem. Sõltub ilmastikust,» sõnas Saar.

Võrreldes tavapärase plekk- või kivikatusega on haljas­katustel Saare sõnul väga palju häid omadusi. «Esiteks näeb ta juba visuaalselt väga hea välja. Teiseks on tal head isolatsiooniomadused ehk ta hoiab ruumi suvel jahedama ja talvel soojema. Lisaks seob ta endasse oluliselt sademevett ja vähendab sellega sademevee koormust kanalisatsioonile,» selgitas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles