Ei tohi tekitada kahju Raadi loodusväärtustele!

, bioloog ja looduskaitsja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartu linna üldplaneering 2030+ näeb ette uue tee rajamise Põhja puiestee ja Muuseumi tee ühendamiseks. Väidetavalt on selle tee rajamise eesmärk vähendada liikluskoormust Puiestee tänaval ja Narva mäel. Samuti tagatakse ligipääs Eesti Rahva Muuseumile ka Annelinna poolt. Igati põhjendatud eesmärgid. 

Täiesti põhjendamatu on aga teetrassi valik läbi Hiinalinna aiamaade algul Põhja puiestee lõpust kuni Tartu linna piirini, kus ta peaks ristuma teetrassiga, mis juba 2005. aasta üldplaneeringus on märgitud ning mis on nn Vahi tänava pikendus kuni Jaama tänava ja Nõlvaku tänava ristumiseni. 

See pikendus oli varem planeeritud transiitliikluse ümbersuunamiseks Puiestee tänavalt. Põhja puiestee pikendus aga oli Tartu valla planeeringutes ette nähtud jätkuma Tartu valla maadel ning ühendama endise sõjaväelennuvälja juhtimiskeskust otseteega Sõpruse sillani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles