WDSF Tartu Open finaalides oli eestlastel sõnaõigust küll

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõrgetasemeline maailmakarikaetapp võistlustantsus lõppes eile hilisõhtul Tartu Ülikooli spordihoones.  Osalejad riike oli 11 ning paare üle 700.

Täiskasvanute standardtantsudes olid esimesed Madis Abel ja Aleksandra Galkina ja kolmandad Konstantsin Gorodilov ja Dominica Bergmannova, kes aga olid võidukad ladinaameerika tantsudes.

Noorte standardtantsude esimesed kolm kohta läkisid Itaaliasse, Leetu ja Venemaale. Finaali jõudis ka kaks Eesti paari: 5. koha sais Erik-Herbert Lõhmus ja Annika Talvet ning seitsmenda koha Rasmus Lang ja Martina Heimo.

Noorte ladinaameerika tantsudes eeslastel finaali asja ei olnud

Juunior II vanusegrupi standardtantsudes sai finaali kaks Eesti paari: 2. koht Leho Holm - Marleen Lutter ning 4. koht Andreas Lepiste  - Sofia Dzevulskaja.

Juunior II vanusegrupi ladinaameerika tantsudes tuli kaksikvõit Eestisse. Viie tantsuvõiduga tulid esimeseks  Robert Veide ja Amanda Rebeca Padar; teine koht läks Leho Holmile ja Marleen Lutterile.

Juunioride I vanuseklassis jõudis finaali ainult üks Eesti paar Anton Siff – Katerin Matvejeva, kes said 3. koha.  Sama ka ladinaameerika tantsudes, kus  5. koha  said Nikita Kilevoi – Anna Maria Pogrebnaja.

Laste vanuseklassi ladinaameerika tantsude finaali jõudsid paarid viiest erinevast riigist, sealhulgas eestlased.

Teise koha said Emil Korotin – Evelina Bondarenko ja 4. koha Aleksei Sitnikov – Anastassia Salamatova.

Standardtantsude finaalis oli kolm Eesti paari: 2. koht Emil Korotin – Evelina Bondarenko, 4. koht  Aleksei Sitnikov – Anastassia Salamatov ja 6. koht Martin Makarov – Keiri Semre.

Seenior II vanuseklassi standardtantsudes tuli Eestisse kaksikvõit: 1. koht Oleg Sadyrov – Tatjana Krõlova ja 2. koht Väino Miil – Kaia Linkberg. 6. koha said Andres Jõeleht – Anu Jõeleht.

Ladinaameerika tantsudes oli finaalis koguni viis Eesti paari. Kaksikvõit nagu standardiski Oleg Sadyrov -   Tatjana Krõlova  ja Väino Miil – Kaia Linkberg.

Väino Miil ja Kaia Linkberg / Jaanus Tihanov
Väino Miil ja Kaia Linkberg / Jaanus Tihanov Foto: Jaanus Tihhanov

Rahvusvaheline oli ka madalamate klasside võistlus ( E, D, C, B) ja isegi päris algajate võistlusel  olid teiste riikide paarid esindatud.

Sündmuse korraldas Tartu tantsukool Prestige koostöös Eesti tantsuspordi liidu ja maailma tantsuspordi föderatsiooniga.

Võistlusprotokollid sõelus läbi korraldajate parem käsi Helve Parmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles