Eelmised aastad Emajõel töötanud ujuv purskkaev viiakse Raadi järvele

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil viimasel paaril aastal Emajõel pursanud ujuv purskkaev.
Pildil viimasel paaril aastal Emajõel pursanud ujuv purskkaev. Foto: Margus Ansu / Postimees

Paar aastat tagasi lasi linn paigaldada Emajõele ujuva purskkaevu, mis kevadisel ja suvisel ajal Atlantise juures töötas. Purskkaev toodi Emajõele kevadel ja viidi ära sügisel, kui ilmad külmemaks läksid. Kui tavaliselt on maikuus purskkaev juba töös olnud, siis tänavu on linnakodanikud ilmselt märganud, et fontääni pole. Põhjus on selles, et tänavu ei tööta see mitte Emajõel, vaid viiakse Raadile.

Kuna Kaarsild on praegu remondis ja aasta lõpu poole läheb remonti veel Emajõe kaldakindlustis Atlantise juures, leiti Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi sõnul, et objektile, mille juures käivad remonditööd, pole mõtet purskkaevu panna.

Nii leppiski linn kokku Eesti Rahva Muuseumiga, et ujuv purskkaev viiakse sellel hooajal Raadi järvele. Haagi sõnul peaks see tööle hakkama lähima paari nädala jooksul. Praegu veel tegeletakse sellega, kuidas fontään järvel töötades voolu saaks. Haak lisas, et purskkaev on korras ja selle jugagi on paar meetrit varasemaga võrreldes võimsamaks tehtud.

Haagi sõnul on Kaarsilla remondi lõppedes plaan purskkaev Emajõele tagasi tuua, kuid täna selle kohta kindlat otsust siiski veel pole. «Oleme arutanud, et võibolla purskkaev tuua Kaarsilla juurde lähemale, aga see on veel läbi rääkimiste küsimus. Variante on siin mitmeid,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles