Tammeka teeb ajalugu: Tartu vutimehed jahivad karikavõitu ja kohta eurosarjas

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus 9. mai õhtust. Kaarel Kiidron on realiseerinud Paide vastu otsustava penalti ning Tammeka on taganud pääsu karikafinaali. Kas meeskond saab samal kombel rõõmustada ka homme?
Fotomeenutus 9. mai õhtust. Kaarel Kiidron on realiseerinud Paide vastu otsustava penalti ning Tammeka on taganud pääsu karikafinaali. Kas meeskond saab samal kombel rõõmustada ka homme? Foto: Sille Annuk

Tänavu möödub 74 aastat Tartu jalgpalli viimasest suurest triumfist, kui Tartu Politseiringkonna nime kandnud meeskond alistas 1943. aasta karikavõistluste finaalis Tallinna Kalevi. Taaralinna klubide pika trofeepõua soovib JK Tammeka lõpetada homme, kui Lilleküla staadionil minnakse karikafinaalis vastamisi valitseva liigatšempioni FCIga (endine FC Infonet).

Meeskonnad on tänavu kohtunud korra, kui 3. märtsil võitis Tammeka Sepa staadionil hooaja avamängu üllatuslikult 2:0. Paraku ei saanud tartlaste hooaeg sellest soovitud hoogu sisse ning seejärel on liigas 12 mängust teenitud kuue kaotuse ja viie viigi kõrvale vaid üks võit.

Karikasarja veerandfinaalis saadi Viljandi Tulevikust jagu alles lisaaja viimasel minutil löödud väravaga ning poolfinaalis suudeti Paide linnameeskond seljatada pärast penaltiseeriat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles