Pank jooksutab vanainimesi

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor ja Helmi Linnamägi võtsid pangalt saadud kirja peale eile ette teekonna Otepäält Tartusse SEB pangakontorisse, et oma elukohta kinnitada. Selgus, et edaspidi peavad nad selle käigu vähemalt korra aastas ette võtma.
SILLE ANNUK
Viktor ja Helmi Linnamägi võtsid pangalt saadud kirja peale eile ette teekonna Otepäält Tartusse SEB pangakontorisse, et oma elukohta kinnitada. Selgus, et edaspidi peavad nad selle käigu vähemalt korra aastas ette võtma. SILLE ANNUK Foto: Sille Annuk

Ontlik vanapaar, 82-aastane Helmi ja 89-aastane Viktor Linnamägi, sõitis eile Otepäält Tartusse, et tulla SEB kontorisse. Panka mineku põhjus oli Linnamägidele arusaamatu. Nimelt saabus Helmile mai alguses SEB-lt kiri, et ta peab oma isikuandmeid internetipangas või pangakontoris kinnitama. Kirjas seisis rõhutatult, et andmed tuleb uuendada hiljemalt 30. juuniks

Et Linnamägid internetipanka ei kasuta, ei jäänud neil muud üle, kui võtta ette ligi 45 kilomeetri pikkune autosõit Taaralinna, astuda sisse SEB kontorisse ja öelda, et nad elavad endiselt samal aadressil ja kasutavad endiselt sama telefoninumbrit. Kogu protseduur pangakontoris võttis aega napilt viis minutit, kuid kogu reisile kulus ligi kolm tundi.

«Oleme viiskümmend aastat ühes ja samas kohas elanud ega kavatse kusagile kolida. Kerkib küsimus, milleks me peame panka tulema ja ütlema, et elame ikka samas kohas,» oli vanapaar kohmetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles