Noored sulgpallurid võistlesid Siguldas

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored sulgpallurid Sigulda turniiril.
Noored sulgpallurid Sigulda turniiril. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Lätis Siguldas peetud 23. rahvusvahelisel sulgpalliturniiril osalesid mängijad Valgevenest, Leedust, Lätist ning  Eestist. Meie lippu hoidsid kõrgel klubide Triiton, TÜASK ja Nõo mängijad.

Nõo klubi on treener Mart Mäeranna sõnul osalenud sellel turniiril viimased 20 aastat ning ehkki Poola noored seekord ei osalenud, kujunesid mängud väga pingeliseks.

U11 klassi poiste võitja oli Oliver Hani ja tüdrukutest sai hõbeda Diana Baranova. Mõlemad treenivad SK Triiton klubis. Edu jätkus Triitoni mängijatel ka U13 vanuseklassis, kus üksikmängus saavutati kaksikvõit. Esikoha võitis Hannes Hani Daniel Kornejevi ees. Koos võideti kuldmedal ka paarismängus.

Nõo klubis on äsja olnud põlvkonnavahetus, siiski võisteldi tublilt, märkis Mäerand. Seda näitas U13 klassi kaksikvõit segapaarismängus. Võitjad Kerttu Voore ja Kristjan Unt, hõbemedalistid Heili Merisalu ja Karl Aksel Männik. Lisaks tõid hõbemedali paarismängus Heili Merisalu ja Kerttu Voore.

Parima mängija tiitli sai kolmekordne medalivõitja Rannar Zirk Nõo sulgpalliklubist: esimene koht U15 klassi üksikmängus ja paarismängus klubikaaslase Oskar Männikuga, lisaks hõbemedal segapaarismängus, kus paariliseks oli Liisbet Sugasep (Triiton). Sugasepp sai lisaks hõbemedali üksikmängus.

Kõikides mänguliikides olid finaalivastasteks Valgevene mängijad. Minskis tegutseb Mäeranna sõnul siiani 65 spordikooli.

Turniiri peeti kõigest kuu aega tagasi avatud Sigulda spordikeskuses. Lisaks suurele saalile, kus mängiti kaheksal väljakul, kuulub kompleksi väike veepark koos liutorudega, 25-meetrine kuue rajaga ujumisbassein, 100 meetri jooksu sisesirge ja teiste alade tegutsemiskohad. Kompleksi kõrval on ka staadion. «Väga korralik kompleks väikelinna kohta,» kirjeldas Mäerand.

Hooaja lõpetuseks ootavad Lõuna-Eesti mängijaid pühapäeval, 4. juunil Tartu linna meistrivõistlused Annelinna spordimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles