Ajakiri Time teeb dokumentaalfilmi Eestisse saabunud Süüria põgenikeperest

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja Time videoreporter Francesca Trianni intervjueeris dokumentaalfilmi tarvis Tartu Postimehe reporterit Eili Arulat.
Ajakirja Time videoreporter Francesca Trianni intervjueeris dokumentaalfilmi tarvis Tartu Postimehe reporterit Eili Arulat. Foto: Margus Ansu

USA ajakiri Time jälgib aasta jooksul kolme Süüriast põgenenud pere teekonda ning väntab sellest ka dokumentaalfilmi. Üks jälgitavast Süüria perest on jõudnud kvoodikava alusel ka Eestisse.

Ajakirja Time videoreporter Francesca Trianni on neil päevil Eestis ning jälgib siin ühe sel aastal Euroopa Liidu rändekava alusel saabunud Süüria põgenikepere tegemisi.

Et lasta siia saabunud põgenikel end rahulikult sisse seada, ei soovi Trianni täpsemalt avaldada, kus Eestimaa otsas pere elab.

«Alustasime oma projekti eelmise aasta sügisel, mil me otsisime Kreeka ühest pagulaslaagrist üles kolm Süürast pärit põgenikeperet, kus pereema oli lapseootel, ning film algab sellega, kuidas igasse meie filmi tegelaste perre sünnib laps,» rääkis Trianni.

«Kindlalt võin väita, et filmi tahame valmis saada järgmisel aastal, kuid täpsemat tähtaega öelda ei oska,» sõnas Trianni.

Ta selgitas, et kaks nende jälgitavat peret on veel Kreekas, kuid üks on jõudnud Eestisse.

«Me oleme kõigi kolme pere tegemistel hoidnud nüüd üle poole aasta silma peal. Eestis olles räägime filmi tarvis ka põgenike tugipersonaliga ja tausta mõttes intervjueerime kohalikke ajakirjanikke, kes on põgeniketemaatikat kajastanud kohalikus meedias,» lisas Trianni.

Lõuna-Eesti meediaväljaannete seas väisas Trianni filmi tarvis ka Tartu Postimeest ning uuris, milliseid artikleid on selles pagulastest kirjutatud.

Seda, millal film täpselt valmis saab ning millal ja kus seda Eestis näha saab, ei osanud Trianni öelda.

«Kindlalt võin väita, et filmi tahame valmis saada järgmisel aastal, kuid täpsemat tähtaega öelda ei oska,» sõnas Trianni. Ta lisas, et dokumentaalfilmi tegemisel on tähtaegu raske paika panna, sest filmitegelaste saatus on lahtine ning iial ei tea, kui kaua nende koduotsimine võib aega võtta.

Esialgne pealkiri on tõsielufilmil juba paigas, kuid ka see võib aja jooksul muutuda.

«Mõtlesime pealkirjaks panna «Kodu otsides», kuid praegu on kaks peret veel endiselt pagulaslaagris, seega võib juhtuda, et peame pealkirja muutma,» lisas ajakirja Time videoreporter.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles