Kommuunikeskuses arendatakse sel nädalal kosmoseäri

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spark kommuunikeskus.
Spark kommuunikeskus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Käesoleva nädala alguses, 22. ja 23. mail saab Tartu kommuunikeskuses Spark osa esmakordsest kosmosehäkatonist, kus kõik idufirmad, spin-off’id ja kosmosehuvilised meeskonnad arendavad oma kosmoseäri.

24 tunni jooksul otsitakse lahendusi konkreetsetele probleemidele kosmosetehnoloogia rakendamiseks maa peal. Osalised saavad nõu ja esitlevad oma ideid Euroopa kosmoseagentuuri tippjuhtidele, Euroopa Liidu riikide parlamendiliikmetele ja valdkonna ettevõtjatele Eestist. Parimat ideed premeeritakse tuhande ning paremuselt järgmist viiesaja euroga.

Ürituse ühe korraldaja, Tartu teaduspargi ärikonsultatsiooni valdkonna juhi Andrus Kurvitsa sõnul on see üritus suurepärane võimalus kosmoseettevõtjatel, idufirmadel ja meeskondadel enda potentsiaalist märku anda ning olulisi kontakte sõlmida.

Häkatoni korraldavad Tartu teaduspark ja Euroopa kosmoseagentuur ning see on esimene samm sügisel Eestis tööd alustava Euroopa kosmoseagentuuri äriinkubaatori käimapanekul.

Täpsem teave ürituse kohta Tartu teaduspargi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles