Galerii: Tartus algas Lõuna-Eesti läbi aegade suurim korvpalliturniir

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli spordihoone neli ning Turu tänava spordihoone kaks saali on täna hommikust kuni pühapäeva pärastlõunani hõivatud noorte kossupoiste- ja tüdrukute poolt, kui toimub Salva Basket Cup korvpalliturniir. Et Tartusse on saabunud 50 võistkonda umbes 600 palluriga, on tegemist suurima korvpalliturniiriga, mis Lõuna-Eestis kunagi peetud.

Kui Tartu Postimehe piltnik Turu tänava spordisaali sisenes, heitlesid poiste U13 vanuseklassis parajasti turniiri kaugemaid külalised Komimaalt ehk Komi Uhta ja Valgevene klubi Olimpik-2011, tüdrukute U12 turniiril oli Tartu Kalevi vastaseks Valmiera võistkond Lätist.

Gert Prants turniiri korraldavast BC Tartu korvpallikoolist tõdes, et just välisvõistkondade suur arv - lisaks Läti, Venemaa ja Valgevene klubidele osaleb võistkondi ka Soomest ja Leedust - pakub korraldajatele suurt rahulolu.

«Kogemus, mille osalejad rahvusvaheliselt turniirilt saavad, on nende arengu seisukohast väga oluline – pidevalt samade vastastega mängida arendab vähem. See, et ka kaugemad meeskonnad on võtnud vaevaks tulla, tähendab meile palju,» ütles Prants. 

Poiste turniirid toimuvad vanuseklassides U13, U11, U10 ja U9, tüdrukutel vanuseklassis U12. Võitjad selguvad pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles