Politsei ja turvafirma kontrollisid narkoreidil noori

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei vapp
Politsei vapp Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädal tagasi kontrollis Lõuna prefektuur koostöös Tartu Kaubamaja turvateenistuse ja turvafirmaga G4S Kaubamaja, Tasku ning Tartu bussijaama avalikke ruume.


Tartu politseiosakonna juhi Kaja Suure sõnul on koolivälisel ajal noorte kontsentratsioon kaubanduskeskustes tavapärasest kordades suurem ning turvatöötajate ja politsei soov oli kindlaks teha, kas lisaks suitsetamisele, millega noored ikka aeg-ajalt vahele jäävad, on avalikes ruumides märke ka kangemate ainete tarvitamisest.

Reidile kaasati ka narkokoerad, kes märkisid ära kaks inimest, kes saadeti narkoekspertiisi.

G4S valvedivisjoni direktori Margus Kolumbuse sõnul on kaubanduskeskustes kogunevad suuremad noorteseltskonnad tänapäeva ühiskonna uus trend. Tema kinnitusel püütakse poevarguselt sageli just kooliealisi õigusrikkujaid, kellest nii mõnigi läheb varastama enesekehtestamiseks, saavutamaks respekti teiste kambaliikmete seas.

«Usun, et ühisreid ei jäänud Tartu noortele märkamata ja sellest osatakse teha õigeid järeldusi,» lisas Kolumbus.

Tartu Kaubamajal turundusjuht Inara Laan oli rõõmus, et kaubamaja pinnalt ei leitud mitte ühtegi narkootikumide tarvitamise kahtlusega inimest. «Oleme ka tulevikus valmis korraldama koostöös politseiga ühisreide, et kindlustada meie kaubanduskeskuses jätkuvalt turvaline keskkond,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles