Galerii: Juht võitles jooksuretkel Tallinnast Jõgevale kõhulahtisuse ja jalakrampidega

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell veerand 12 õhtul lõpetas tantsukooli JJ-Street asutaja Joel Juht ligi 150-kilomeetri pikkuse jooksuretke Tallinnast Jõgevale. Aega kulus tal selleks veidi üle 19 tunni. Vahepeal tuli mehel rinda pista kõhulahtisuse ning lõpukilomeetreil ka krampi kiskuvate jalgadega.
 

Tänavatantsukooli asutajana tuntud Joel Juht startis täna varahommikul kell 4.00 Peetri Selveri juurest jooksujalu Jõgeva poole. Jõgeva linna piiri ületas mees kell veerand 12.

Poole maa peal tuli Juhil teha sunnitud peatus, sest jõudu andvate energiageelide liigtarbimine tekitas mehel kõhulahtisuse. Muret tekitanud kõhuprobleemist sai Juht võitu Märjandi tanklas.

Kui ülipika maratoni esimese kolmandiku jõudis Juht joosta tublilt üle 9 km/h, siis edasine teekond hakkas talle juba jalgadesse. Paarkümmend kilomeetrit enne lõppu tunnistas mees, et jalad on nagu pakud ning seda oli ka liikumiskiirusest näha.

«Mul oli kolm tõsist kriisihetke jooksu ajal, kus ma mõtlesin, et miks ma seda üldse teen,» märkis mees. Valuga võitlemiseks sõi ta teekonna jooksul ära kaheksa paratsetamooli tabletti.

«Mul oli kolm tõsist kriisihetke jooksu ajal, kus ma mõtlesin, et miks ma seda üldse teen,» märkis mees. Valuga võitlemiseks sõi ta teekonna jooksul ära kaheksa paratsetamooli tabletti.

«Kuid väga palju andsid jõudu juurde inimesed, kes helistasid ja ergutasid,» lisas ta.

Kümme kilomeetrit enne lõppu liitusid Juhiga ka kolm kohalikku jooksuentusiasti, kellest selleks hetkeks 140 kilomeetrit seljataha jätnud Juhil oli suur abi.

Juht finišeeris Jõgeval Alexela tanklas veerand kaksteist, ehk kolmveerandtundi algselt planeeritud ajast varem. Hilisõhtusest ajast hoolimata olid teda finišisse tervitama tulnud paarkümmend kaasaelajat.

«Tegelikult soovisin ma kohale jõuda kaheksateist tunniga, aga ma sain jalgadesse korraliku «haamri» (lihaskramp-toim.) ning seepärast ei hakanud üldse punnimagi,» rääkis Juht pärast ligi kahekümnetunnist jooksuretke.

Võrreldes Des Sables kõrbemaratoniga, kus Juht läbis kuue päeva jooksul kõrvetavas kuumuses 247 kilomeetrit, oli tänane jooks tema hinnangul kohati raskemgi, sest jalad said asfaldil rohkem vatti kui liival.

Lisaks sellele, et Juht soovis jooksuga ennast ületada, tahab ta jooksmise abil koguda raha Siimusti lastekodule Metsatareke tervisespordiväljaku rajamiseks. Info, kuidas lastekodu toetada leiab Joel Juhti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles