Galerii: Ropkamõisa rahvas korraldas oma tantsu- ja laulupeo

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi sajandale sünnipäevale pühendatud Ropkamõisa tantsu- ja laulupeost võiks korraldajate soovi järgi saada traditsioon, mis ühendaks asumi kogukonda ka tulevikus. Esimene pidu oli igal juhul meeleolukas ja värvikirev, nagu üks korralik pidu peab olema.

Peo algataja ja peakorraldaja on Tartu lasteaed Ristikhein. Esinejaid-pidulisi saabus ka Rukkilille, Piilupesa ja Ristikheina lasteaiast ning Forseliuse koolist. Kaasa lõi ka Tartu puuetega inimeste koda ja tantsurühm Vikerkaar.

Üks õige tantsu- ja laulupidu algab rongkäiguga ning nii ka Ropkamõisas. Liiklus Ropka teel pandi täna õhtupoolikuks kinni, et rahvariietesse riietunud ja sinimustvalgeid lippe kandnud lapsed saaksid turvaliselt rongkäigus laulda ja marssida. Ropkamõisa härrastemaja juurest mindi Ristikheina lasteaia hoovile, möödudes kümnetest pealtvaatajatest, kelle seas nii nooremad rühmakaaslased, vanemad, sugulased kui niisama huvilised.

Rongkäiku juhtinud mõisahärra ja mõisaproua juhtisid osalejaterivi eemalt kõlanud lõõtspillimuusika suunas peopaika lasteaia sisehoovis, kus asub lasteaia laululava. Seal süüdati tõrvikutest peotuled ning lauldi ühiselt tuntud lastelaule, tantsiti ja iga kollektiiv sai esitada oma etteasted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles