Tartumaal kasvas siseturistide arv 13 protsenti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaa majutusettevõtted suutsid Eesti ühe edukaima piirkonnana tõsta mullu siseturistide arvu 13 protsenti ehk enam kui 10 000 inimese võrra, kinnitas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.


Statistikaameti andmetel ööbis Tartu linna ja Tartumaa majutusettevõtetes 2010. aastal 90 940 ning 2009. aastal 80 495 siseturisti.

Oma osa oli Tartumaa edus ka kampaanial «Puhka Eestis», mis käivitub tänavu 17. aprillil. Mutso arvates tasub kohalikel turismiettevõtetel rohkem pingutada, sest eestlased kulutavad jätkuvalt välisreisidele pea kaheksa korda rohkem raha kui siseturismile.

«Puhkaeestis.ee portaalis osalemine on ettevõtetele tasuta, kuid antud kampaanias kaasa löömiseks tuleb neil koostada omapoolsed puhkusepaketid. Suurema tähelepanu saavutamiseks soovitame turismiettevõtjail panustada ka näiteks auhindadega kampaaniamängudesse,» ütles Mutso.

Kõige populaarsemad siseturismi sihtkohad majutusettevõtetes veedetud ööde põhjal on püsinud viimastel aastatel samad: Tallinn, Ida-Virumaa, Pärnu, Saare maakond, Tartu, Valgamaa ja Lääne-Virumaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles