Pisut ülekaaluline leidis sobiva trenni

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sobivad tervisetreeningud üles leidnud Merit Helm ütleb, et ta oli nõus oma kogemust jagama, kuna usub, et niisugusest füsiotera­peutide abist on kasu paljudele.
Sobivad tervisetreeningud üles leidnud Merit Helm ütleb, et ta oli nõus oma kogemust jagama, kuna usub, et niisugusest füsiotera­peutide abist on kasu paljudele. Foto: Margus Ansu

29-aastasel Merit Helmil on pärast füsioterapeutide korraldatud tasuta spordipäeva hirm treeningute ees kadunud. «Olen nüüd leidnud endale sobiva treeningurühma ja tunnen ennast väga hästi,» märgib ta.


Seda, et kõrgharidusega füsio­terapeutidest koosnev väike ettevõte Vireo on tänavu Annelinna spordimajas alustanud tasuta tervisespordipäevade korraldamist, märkas kõigepealt Merit Helmi ema.
«Ema teadis, et ma olen eluaeg hädas olnud sellega, et ei leia endale õiget treeningut, mis mu tervisega sobiks,» rääkis Merit Helm.

Spordiklubi heidutas

Helm lisas, et on ülekaaluline ning teda on juba pisikesest peale vaevanud ka südameprobleemid.

«Spordiklubide aeroobikastiilid ja lihasharjutusprogrammid on seepärast minule liiga hoogsad,» tunnistas ta. «Ka tunnen ma klubis väikest alaväärsustunnet. Kõik on seal nii ilusad ja päevitunud ning viimase peal riides!»

37-aastase Aili Soosaluga juhtus umbes sama.

Pärast füsioterapeutide korraldatud tasuta tervisespordipäeva liitus ta nende 12-nädalase treeninguprogrammiga ning usub, et on oma elustiili muutmas.

Programmis osalemise eest tuleb küll maksta, aga rühmas on vaid kümmekond inimest ning treener on otsekui personaaltreener. Programmi kuuluvad ka tervisekonsultatsioonid ja -seminarid.

Mugav elu – lisakilod

Aili Soosalu ütleb, et tema elu oli jõudnud vahepeal sellisesse mugavasse faasi, mis tähendas palju kontoris istumist ja autoga sõitmist. Füüsiline vorm kippus vägisi käest ja lisakilod tulema.
«Viimase viie aastaga olen ma ligi paarkümmend kilo juurde võtnud, ja seda on palju,» sõnas naine enesekriitiliselt.

Merit Helm märgib veel, et üks asi, mis teda esimest korda sinna tutvustavale tervisepäevale meelitas, oli individuaalne lähenemine.

«Saime kaalutud ja mõõdetud ja natuke ka õpetatud. Järgnes soojendus ja siis läksime staadioniringile, kus igaüks pidi oma pulssi jälgima ja seda hoidma,» räägib Merit Helm. «Kui teised alustasid sörki, siis mina seda oma pulsi tõttu teha ei saanud. Pidin jääma kiirkõnnile, aga see sobis mulle hästi.»

Pärast 40 minutit staadioniringe järgnesid eri vahenditega lihasharjutused kätele, kõhule ja seljale ning siis veel lõpuvenitused.

Füsioterapeut Merle Leiner ütleb, et niisugune tervisepäev võib olla paljudele esimene samm aktiivse liikumise suunas.

«Eelkõige mõtleme südamehaiguste riskirühmale, aga neilegi, kes soovivad saada nõuandeid tervisespordiga alustamiseks,» selgitab füsio­terapeut. «Eestis on juba pooled inimesed ülekaalulised, nende hulk on viimase kümne aasta jooksul pidevalt kasvanud.»

Tasuta tervisespordipäev
• 3. aprillil Annelinna spordimajas.
• Kell 10 – ülekaaluliste rühm.
• Kell 13 – tervisespordiga alustajad.
• Kavas tervisliku seisundi hindamine, miniseminar, südametreening ja personaalne tagasiside.
• Registreerumine info@vireo.ee või tel 5564 9406, vastab füsioterapeut Merle Leiner.

Copy
Tagasi üles