Kikkpoksijad jätsid koju üheksa Eesti meistrivõistluste medalit

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombati võistkond Eesti meistrivõistlustel.
Kombati võistkond Eesti meistrivõistlustel. Foto: Erakogu

Tartu spordiklubi Kombat võitlejad osalesid möödunud nädalavahetusel Tartus peetud kikkpoksi Eesti meistrivõistlustel, kus õnnestus võita üks kuld, neli hõbedat ja neli pronksmedalit.

Kuldmedali sai kaalukatekoorias kuni 89 kg kick light'i stiilis võistlev klubi peatreener Rain Ruuder, kellele see on järjekorras juba üheteistkümnes Eesti meistritiitel. Esikoha tõi Ruuderile matš, kus ta alistas kohtunike häältega 3:0 oma õpilase Erki Kaldjärve, kelle jaoks oli tegu esimese tiitlivõistlusega. Hõbemedali ja pileti finaalmatšile sai Kaldjärv, alistades enne poolfinaalis kindlalt 3:0 spordiklubi A.L.O. Crew sportlase Rauno Sahku.

Meeste raskekaalus kick light'i stiilis tuli poolfinaalis napp kaotus vastu võtta Kombati raskeimal võitlejal Kaupo Ingveril, teatas Kombati klubi. Peatreener Ruuder kommenteeris kohtunike otsust anda võit klubi BudoArt võitlejale Roman Teemantile sõnadega «vägagi kahtlane».

Finaalis läks Teemantiga vastamisi Kombati teine raskekaallane Toivo Pihlak. «Pihlak on pigem algaja ja meil trennis käinud kõigest kaks kuud, aga kuna ikka väga tahtis võistlema minna, siis lubasin ka,» rääkis Ruuder. Võistlus lõppes Pihlakule kerge vigastusega. Nimelt, hoolimata stiilist kick light sai Pihlak vastaselt tugeva vasakhaagi vastu nina, mis purustas Pihlaku ninaluu neljast kohast. Kuna arst ei lubanud Pihlakul edasi võidelda, tuli tal finaalis vastu võtta kaotus ja hõbemedal.

Kombati meeskonnas oli ka naisvõitleja Merle Hein, kes teenis kaalukategoorias kuni 70 kg kick light'i stiilis hõbeda. Finaalmatši kaotas Hein kohtunike häältega 2:1 endast 15 aastat nooremale klubi Klan võitlejale Kristi Toomsalule.

Neljanda hõbeda tõi Kombatile Märt Kunnus, kes kaalukategoorias kuni 84 kg stiilis light contact kaotas kohtunike häältega 3:0 spordiklubi A.L.O. Crew treenerile Alo Veenperele.

Ühe kulla ja nelja hõbeda kõrval sai Kombat ka neli pronksi. Lisaks raskekaalu kolmandale kohale tuli kaks pronksi ka meeste kaalukategoorias kuni 69 kg kick light'i stiilis Jaanus Sinilillele ja Raul Kooserile. Mõlemad said poolfinaalis napi 1:2 kaotuse osaliseks kohtunike häältega. Mõlemale oli see esimene võistlus. «Seda arvestades esinesid nad väga tublisti,» kiitis treener Ruuder.

Esimene võistlus oli see ka Christopher Zupsonile, kes sai pronksi kuni 15-aastaste noormeeste arvestuses 69+ kg kick light'i stiilis. Taas said määravaks kohtunike hääled, mis kinnitasid poolfinaalis võitjaks kogenuma sportlase klubist Klan, kes tuli hiljem ka Eesti meistriks.

Kokku astus spordiklubist Kombat võistlustulle üheksa võitlejat ning võistluste lõpuks oli klubil üheksa medalit. Teisisõnu: medali said kaela kõik Kombati võitlejad. Medalisaagis mängis oma rolli meistrivõistluste asukoht Tartu, leidis peatreener. «Kuna võistlused olid kodulinnas ja kaugele sõitma ei pidanud, panime välja tavapärasest suurema võistkonna.»

Võitlejaid oli kokku üle 100 ning klubisid oli esindatud kümme. Mõnevõrra erinesid võistlustel lubatud võitlusstiil ja spordiklubis harilikult harrastatav stiil. Tatami aladel (kick light ja light contact) erinevalt ringi aladest (K1, low kick ja full contact) vastast pikali lüüa ega nokauteerida ei tohi. Oluline on tehnika ning võideldakse punktide peale, selgitas Ruuder.

«Kombatis me reeglina ikka võistleme täiskontaktaladel,» kinnitas Ruuder. Ta lisas, et kuna tatami aladel täiskontaktiga lüüa ei tohi ja traumade võimalus on tunduvalt väiksem, siis pidas ta võistlust heaks proovikiviks noorematele. Eriti kiitiski ta neid hoolealuseid, kes olid esimest korda võistlustules.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles