Head lapsed, need kasvavad trahvita

, Tartu konstaablijaoskonna piirkonnavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Stokkeby.
Tarmo Stokkeby. Foto: Margus Ansu

Et lapsi alkoholi, tubaka ja narkootikumide kahjuliku mõju eest kaitsta, on seadusandja kehtestanud erinevad piirangud ning poliitikud töötavad välja aina karmimaid regulatsioone.  Piirangud, keelud ja käsud üksinda midagi paremaks aga ei tee. 

Probleemi lahendamiseks tuleb sellega tegelda igast küljest. See tähendab, et ühelt poolt takistame meelemürkide jõudmist noorukiteni, teisalt aitame neid, kes on nende pahede küüsi juba sattunud. Noorte puhul on see eriti oluline, sest last on tihti kergem tagasi õigele teele tuua kui täiskasvanud alkohoolikut, ahelsuitsetajat või narkomaani. 

Kui statistikasse süveneda, selgub, et viimase kolme aasta vältel on Eestis registreeritud 901 juhtu, kus alaealine tarvitas arsti ettekirjutuseta narkootilist või psühho-troopset ainet, nendest 145 olid Tartumaal. Tubakatoodete tarvitamisi tuvastati Eestis 5294 ja Tartumaal 839 korral. Alkoholi tarvitamine tuvastati neil kolmel aastal Eestis 10 611 ja Tartumaal 2440 alaealise puhul. Kusjuures viiendik neist on korduvrikkujad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles