Vanemuise uue hooaja avavad naksitrallid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eno Raua «Naksitrallide» esimese osa esimese trüki raamatud on enamasti kapsaks loetud, sest need tulid trükikojast 45 aastat tagasi. Pildil on keskmine osa 1972 ilmunud raamatukaanest, mille on kujundanud Edgar Valter.
Eno Raua «Naksitrallide» esimese osa esimese trüki raamatud on enamasti kapsaks loetud, sest need tulid trükikojast 45 aastat tagasi. Pildil on keskmine osa 1972 ilmunud raamatukaanest, mille on kujundanud Edgar Valter. Foto: Peeter Langovits

Vanemuine tegi täna teatavaks järgmise hooaja uuslavastused, mida on ühtekokku 13. Nii nende kui ka varasematel hooaegadel esietendunud lavastuste vaatamiseks saab pääsmeid osta juba täna.

Uue hooaja avab 2. septembril Sadamateatris esietenduv tantsulavastus lastele, Eno Raua raamatu ainetel põhinev «Naksitrallid» (lavastajad Janek Savolainen ja Katrin Pärn).

Samal kuul jõuab vaatajate ette ka Vanemuise ja Sõltumatu Tantsu Lava koostööprojekti «Rännakud» esimene osa «Maarjamaa laulud» (Tiit Palu), mis esietendub 29. septembril Vanemuise väikeses majas. Koostöö kuulub Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva puhul kavandatud teatrisarja «Sajandi lugu».

29. oktoobril esietendub Sadamateatris intelligentne suhtedraama «Teineteiseta» (Jüri Lumiste), Vanemuise suures majas aga tulevikuromanss armastusest ja igavesest elust, Siret Campelli näidend «Beatrice» (Ain Mäeots). Uus Eesti algupärand, Tauno Aintsi lasteooper «Guugelmuugelpunktkomm» (Marko Matvere) esietendub 28. oktoobril Vanemuise väikeses majas.

Järgmisel kuul toimub vaid üks esietendus: 25. novembril jõuab taas Eesti publiku ette Victor Hugo romaanil põhinev muusikal «Hüljatud», lavastaja Samuel Harjanne tuleb Soomest.

Aastal 2018

2018. aasta esimene esietendus on mängukavas 20. jaanuaril Sadamateatris. See on lugu üllusest ja väiksusest, armastusest ja kättemaksust ehk Euripidese tragöödia «Medeia» (Tiit Palu).

2. veebruaril esietendub suures majas Hendrik Toompere käsitlus «Faustist». Veebruarikuusse mahub ka üks tantsuesietendus: romantiliste muusikali- ja tummfilmide austajate rõõmuks esietendub 17. veebruaril väikeses majas «Kinolina kangelane» (Silas Stubbs).

Märtsis-aprillis pöördub Vanemuine taas eestluse teemade juurde. 10. märtsil jõuab Sadamateatris lavale «Kalevipoeg» (Karl Laumets) ja 21. aprillil toob Saša Pepeljajev väikeses majas välja oma nägemuse Andrus Kivirähki romaanist «Mees, kes teadis ussisõnu».

Teatrihooaja lõbusaks lõpetuseks esietendub 24. märtsil suures majas operett «Viini veri» (Giorgio Madia) ning 5. mail Sadamateatris must komöödia «Härra Biedermann ja tulesüütajad» (Ain Mäeots).

Rohkem teavet Vanemuise uuslavastuste kohta saab lugeda siinkohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles