Taskust hakkab saama ungari torusaiu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tasku ärikeskus..
Pildil Tasku ärikeskus.. Foto: Margus Ansu.

Järgmisel nädalal alustab Tasku keskuses tegevust uus söögikoht, kust on võimalik kaasa osta kohapeal küpsetatud traditsioonilisi ungari torusaiu – kürtoseid.


Müügikoha eestvedaja ungarlase Peter Leanyfalvi sõnul pole sellist toitu Eestis veel kusagil müüdud.

«Kürtos on traditsiooniline ungari rahvustoit,» tutvustas Leanyfalvi ning lisas, et Ungaris on sellised saiad väga populaarsed. «Neid on seal küpsetatud juba sajandeid ja nüüd hakkavad need ka teistesse riikidesse jõudma. Me tahame näha, kas need võiks ka eestlastele meeldida.»

Lühidalt öeldes on kürtos seest tühi sai. «See on nagu toru. Pealt krõbe ja seest pehme. Kui pole näinud, siis on raske seletada. Tavaliselt on kürtos magus, aga meie hakkame pakkuma ka soolaseid, mis on täidetud värske salatiga,» selgitas ungarlane, kes saabus Tartusse esialgu õppima, kuid pühendus nüüd ärile.

Saiaküpsetamist käis Leany­falvi aga kodumaal eraldi õppimas. «Katsetan esimest korda, aga ma loodan, et see võiks eestlaste maitsega sobida,» sõnas ta.

Umbes 300-grammine torusai kürtos hakkab maksma kaks eurot. Tõenäoliselt avatakse müügikoht järgmisel nädalal. «Loodame avada nii ruttu kui võimalik,» ütles Leany­falvi. Müügikoht on lahti Tasku keskusega samal ajal.

Tasku keskuse juhataja Eve­li Opmann ütles, et Rimi ette oli söögikoht juba varem planeeritud ning ungarlase ettepanek tundus huvitav. «Tavaline hamburger oleks ju igav, aga sellist asja pole varem Tartus pakutud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles