Noorte kunstnike loomingut müüdi enam kui 20 000 euro eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu Loomemajanduskeskus

Neljapäeval toimunud kuueteistkümnendal Tartu noore kunsti oksjonil müüdi 89-st enampakkumisel olnud tööst 69. Oksjonil tehti läbi aegade rekord nii müügitulus kui ka müüdud tööde arvus.

Oksjon toimus samaaegselt nii saalis kui ka Osta.ee portaalis. Oksjonisaalis osteti 25 teost ja Osta.ee keskkonnas 44.

Kalleimalt müüdi Maarit Murka «Shoes 3» (1600 eurot) ja Liisi Ördi «Öö valgus» (1250 eurot). Enim pakkumisi tehti Siim Hanikati teosele «peep show» – 67 pakkumist.

Tartu Loomemajanduskeskuse juhi Reigo Kuivjõgi sõnul oli seekordne oksjon väga edukas nii oksjoni tulemuste kui ka põneva oksjoniõhtu osas.

«Müüdud tööde hulk oli väga vaheldusrikas – oli tänavakunsti, klassikat, abstraktseid teoseid, samuti kunstnikke nii Tallinnast kui Tartust. Suutsime oksjonile valitud töödega rahulda väga erinevate kunstisõprade maitset – iga kunstisõber leidis meie oksjonilt midagi huvipakkuvat ja seetõttu oli rahvast palju ja oksjon väga aktiivne,» rääkis Kuivjõgi. Ta täpsustas, et kokku teenisid noored kunstnikud tulu üle 20 000 euro - väike arvutus näitab, et ühe töö keskmiseks müügihinnaks tuli seega ligi 300 eurot.

Kokku esitati kuueteistkümnendat korda toimuvale noore kunsti oksjonile 248 tööd 216 erinevalt kunstnikult.

Tartu noore kunsti oksjon toimub Tartu loomemajanduskeskuse algatusel igal kevadel ja sügisel juba alates 2009. aastast. See on noorte kunstnike loomingu tutvustamisele ja müügile pühendunud kunstioksjon, mis pakub põnevat ja head kunsti nii algajale kunstiostjale kui ka pühendunud kollektsionäärile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles