Lasteaed ootab heategevuslaadaks inimestelt annetuseks raamatuid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laat Triinu ja Taavi lasteaias 2015. aastal.
Laat Triinu ja Taavi lasteaias 2015. aastal. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Annelinnas paiknev Triinu ja Taavi lasteaed on aastaid korraldanud maikuus heategevuslikku laata. Tänu eelmise aasta laadale sai lasteaed näiteks raha, et katta väikene staadioniring kummitaolise tartaankattega. Järgmise nädala neljapäeval on taas laat tulemas ning sel korral kogutakse raha õueala korrastamiseks. Kõik tartlased saavad tänavu lasteaia toetamiseks samuti oma panuse anda ning laadale viia raamatuid, mida enam ei vajata.

Terve õppeaasta on Triinu ja Taavi lasteaed olnud seotud kirjandus- ja raamatuaasta projektiga. Muu hulgas on lastega külastatud Eesti paberi- ja trükimuuseumi, samuti on lapsed koos õpetajate ja lapsevanematega koostanud ise raamatuid, mis on praegu köitmisel.

Kui peamiselt müüakse laadal vanemate ja laste valmistatud asju ning küpsetisi, siis tänavu toimub veel suur raamatulaat. Sellel saab kaasa lüüa igaüks, viies Triinu ja Taavi lasteaeda kodus seisvaid raamatuid, millest pole kahju loobuda.

Laada ühe korraldaja Inna Yakhnitskyy sõnul pannakse raamatud laadal müüki ja saadud tulu eest toetatakse lasteaia õueala korrastamist. «Hindu me ei pane, neid saab iga inimene ise sümboolse summa eest osta ehk hinna määrab ostja,» lausus ta. Ostmisele lisaks saab laadal veel raamatuid vahetada.

Need, kes soovivad raamatutega lasteaeda toetada, saavad teoseid viia lasteaeda aadressil Kaunase puiestee 67. Samuti võib raamatutega lasteaeda minna laadapäeval, 18. mail. Lisaks raamatulaadale peetakse kohapeal laseaialaste valmistatud raamatute oksjonit.

Triinu ja Taavi lasteaia laat «Koos olemise rõõm» on 18. mail algusega kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles