Galerii: Raadi punamonumendi juures tähistatati tangupudru ja miitinguga võidupüha

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu serval Raadi järve ääres paikneva suure isamaasõja monumendi juurde oli kella üheteistkümneks kogunenud kenake hulk inimesi, näpus nelgid ja rinnas lehvimas Georgi lint. Mälestati teises maailmasõjas langenuid ning tähistati võidupüha.

Miitingul sõna võtnud Venemaa Föderatsiooni Eesti suursaatkonna Tartu konsulaarosakonna kantselei juhataja Daniil Priletin ütles, et võidupüha on «kõige tähtsam, kõige olulisem, kõige puhtam ja kõige säravam püha. Igal aastal mälestame langenud kangelasi ning austame Ilmasõja veterane, kes on veel meie seas. See annab meile jõudu elada ning ei luba samas unustada, millist kurjust pidi läbi elama meie maa». Aplausi pälvis nii Priletin kui ka Venemaa president Vladimir Putin, kelle tervitus miitingul ette loeti.

Üritusel valitses rahulik meeleolu ning bravuurikalt käitunud kodanikke silma ei paistnud. Paljud asetasid monumendile oma nelgiõie ning kohe seejärel ka lahkusid, ent kel aega rohkem, said mekkida tanguputru, mida keedeti sealsamas suures pajas. Kaetud oli ka napsu- ja suupistelaud ning meeleolu lõid venekeelsed sõjalaulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles