Tartu arutab ühistranspordi tulevikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kas juhita sõitvad bussid jõuavad ka Tartusse? Kui palju ja milliseid rattaid vajab Tartu rattaringlus? Neil ja mitmetel muudel teemadel arutlevad koos tartlastega transpordivaldkonna asjatundjad Soomest, Rootsist, Taanist ja USAst visioonikonverentsil «Tartu ühistransport 2030». Konverentsi peetakse kolmapäeval Eesti Rahva Muuseumis ja oodatud on kõik huvilised.

«Visioonikonverentsil arutame, milline peaks olema Tartu ühistransport 10, 15 ja 30 aasta pärast, et see oleks kooskõlas linna arengu eesmärkidega ja teeniks võimalikult hästi linlaste huve,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.  

Konverentsil räägitakse ühistranspordi planeerimisest Tartu ja Tampere näitel, linnatranspordi arengust kõnelevad  asjatundjad WSP Finland OYst Soomest, Gehl Architects büroost Taanist ja  Harvardi ülikooli õppejõud USAst.

Räägitakse ühistranspordi liinivõrgu modelleerimisest ning Volvo tehase esindajad tutvustavad tootja tulevikuvisioone. Comodule OÜ esindaja räägib Tartu rattaringluse ideest ja ettevõtte EasyMile esindaja linnatänavatele juhita busside toomise võimalustest. 

Konverentsi lõpetab arutlusring Tartu ühistranspordi võimalikust tulevikuvisioonist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles