Galerii: rongkäik värviliste õhupallidega kuulutas Prima Vista algust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kultuurielu igakevadine suursündmus, kirjandusfestival Prima Vista on avatud. Festivali algust kuulutas rongkäik, kus mõnikümmend värviliste õhupallidega varustatud noort raamatusõpra võtsid ette teekonna Tartu ülikooli raamatukogu juurest raekoja platsile.

Tänasest laupäevani peetava festivali teemaks on «Seitsme maa ja mere taga», mis viitab rännakutele nii ruumis, ajas kui iseenda sees.

«Me võime mingil kombel nende merede taha jõuda ja näha, mis seal siis on,» selgitas tänavuse festivali patroon Lauri Sommer. «Ja lugu, mida nii alustati, on alati räägitav, kõne lõppematu seni kuni viimane inimene teisele otsa vaatab. Sellepärast need sõnad, hääled, kohtumised ja raamatud.»

Lisaks kodumaistele autoritele on festivalile oodata hinnatud väliskülalisi, nagu lühijuttude meister Deniss Dragunski, teisitimõtlejast animatsioonifilmide autor Garri Bardin, apokalüptiline bluuspoeet Richard Leighton Phoenix, muusikast kirjanduseni jõudnud austerlane Hans Platzgumer, humoorika Hugo sarja kaudu Eesti lugejatele tuttav saksa lastekirjanik Sabine Zett, Poolas tähelepanuväärselt debüteerinud Bronka Nowicka, linnaelu üksindust portreteeriv iirlanna Christine Dwyer Hickey ning teistkordselt Prima Vistat väisav Andy Willoughby.

Festivali partnerasulaks on sedapuhku Värska, Tartus liigub aga sündmuste kese kaugemale tavapärasest ülikooli raamatukogust, näiteks kolib kolmapäeval ja neljapäeval peetav raamatulaat seekord otse linnasüdamesse ehk raekoja platsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles