Unistus uuest majast pani koolipere rehade järele haarama

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki praegu pole vähimatki aimu, millal Masingu kool võiks Kasarmu 3 krundile uue koolimaja saada, otsustas koolipere juba praegu sealse krundi talgutel risust puhastada. Kui vaja, on nad nõus selliseid talguid kas või iga aasta tegema, kuni lõpuks uue maja saavad.
Ehkki praegu pole vähimatki aimu, millal Masingu kool võiks Kasarmu 3 krundile uue koolimaja saada, otsustas koolipere juba praegu sealse krundi talgutel risust puhastada. Kui vaja, on nad nõus selliseid talguid kas või iga aasta tegema, kuni lõpuks uue maja saavad. Foto: Sille Annuk

Erivajadustega lastele mõeldud Masingu kool toimetab praegu kitsukeses majas, kus ei ole võimalik õpetamisel kõigi õpilaste eripära arvestada. Neil on olemas krunt ja pilt uuest koolimajast, ent mitte 13 miljonit eurot selle ehitamiseks.

Läinud reede oli parim päev õues toimetada. Seda sai tunda kogu Herbert Masingu koolipere, kes võttis rehad kaasa ja läks Kasarmu tänavale, et seal korda teha maalahmakas, kuhu peaks kerkima nende unistuste koolimaja.

Iga klass pistis puutokid maasse just selles kohas, kus peaks tulevikus asuma nende klassiruum. Lapsed, õpetajad ja lapsevanemad koristasid selle ala oksarisust ja riisusid ära vanad lehed. Seejärel võis murule maha istuda, nautida pilvitut taevast ja soojendavat päikest ning kujutada ette, milline võiks olla uus ja avar koolimaja, mille eskiis valmis Rootsi annetajate toel juba kaks aastat tagasi. Rahalaeva selle ehituseks aga veel tulemas ei paista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles