Sadama ehitusel rebenesid lahti vanad sõjahaavad

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle tamme kõrvalt, rajatavast Luunja sadamast paarisaja meetri kauguselt tulid välja viie teises maailmasõjas langenud sõjamehe maised jäänused.
Selle tamme kõrvalt, rajatavast Luunja sadamast paarisaja meetri kauguselt tulid välja viie teises maailmasõjas langenud sõjamehe maised jäänused. Foto: Sille Annuk

Kahe nädala jagu on Luunja alevikus mürisenud ekskavaatorid ja traktorid, sest käimas on Emajõe äärde rajatava sadama teise järgu ehitustööd. Möödunud neljapäeval tekkis töödesse aga ootamatu paus, kui sadamast paarisaja meetri kaugusel kunagise mõisapargi veerel kanalisatsioonitorustikku kaevates tõstis kopp koos mullaga maa seest välja portsu inimluid.

Tööde tegijad kontakteerusid muinsuskaitseametiga, kust võeti omakorda ühendust sõjahaudade spetsialisti Arnold Undiga.

Parajasti Väikse Emajõe ääres toimetanud Unt pani autole hääled sisse ning sõitis oma brigaadiga Luunjasse, et piirkond läbi kaevata ning saada selgust, kui suure hauaga on tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles