Pildid: Tartu India sõbrad pidasid tähtsat pidu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Holi on Indias ja Nepaalis peetav üks tähtsamaid pidusid, millega tähistatakse kevade saabumist pärast pikka talve. Sellest peost saavad nüüd igal aastal osa ka tartlased, sest siia kolinud hindud hoiavad oma traditsioone elus.

Üritusest võttis osa paarsada inimest. Hindude kõrval nii eestlasi, prantslasi, sakslasi, ameeriklasi, austraallasi, venelasi, vietnamlasi, hiinlasi kui ka mitme teise rahvuse esindajaid.

Üritus algas meditatsiooniga. Järgnes ametlik avatseremoonia, kus külalisi tervitas Helsingis asuva India saatkonna suursaadik Ashok Kumar Sharma. Suursaadik jättis ära ametlikud pidustused Tamperes ja Turus ning saabus koos abikaasa ja delegatsiooniga Tartusse. Siin tutvustati suursaadikule linna ja ta võeti peopaigas pidulikult vastu.

Festivali kõige meeleolukam osa oli mõistagi värvisõda. Enne seda sai nautida mitmekesist kultuuriprogrammi ning kolmekäigulist India õhtusööki. Veel sai õppida sari ning turbani sidumist ning osaleda henna ja hindi keele õpitubades. Näidati ka Bollywoodi filme, ürituse lõpetas Holi videodisko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles