Traktorist leidis raielangilt kemikaalipurgid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soinaste metsast leiti hulk anumaid kemikaalidega.
Soinaste metsast leiti hulk anumaid kemikaalidega. Foto: Päästeamet

Päästeamet sai eile kutse Ülenurme valda Soinaste küla metsa, kus purunenud kemikaalipurkide sisu reageeris nii ägedalt, et võis karta tulekahju.

Teade, et on leitud hulk anumaid tundmatute kemikaalidega, tuli õhtul pärast kaheksat.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik selgitas, et raielangil tehti traktoriga ettevalmistusi puude istutamiseks. Selle käigus purunes paar metsa alla toodud kemikaalipurki, nende sisu reageeris alguses ägedalt ja arvati, et tekkis tulekahju. «Seepärast kutsutigi päästjad kohale,» täpsustas ta. «Tulekahju ei tekkinud ja leiti hulk tundmatu isiku poolt äravisatud kemikaaliprügi.»

Päästjad aitasid purgid kokku korjata ja autokärule laadida ning nende toimetamine ohtlike jäätmete kogumispunkti jäi maaomaniku ülesandeks.

Purgid olid ilmselt salaja metsa võõrale maale visatud, vahejuhtumi põhjalikumaks uurimiseks ei ole Kiige sõnul päästjatel põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles