Tartu kõige jalgrattasõbralikum asutus on Eesti maaülikool (1)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige jalgrattasõbralikum asutus 2017 on Eesti maaülikool.
Kõige jalgrattasõbralikum asutus 2017 on Eesti maaülikool. Foto: Erakogu

Nagu tavaks, otsib Tartu linn algava jalgrattahooaja puhul kõige jalgrattasõbralikumat asutust või ettevõtet, kelle tegevus oma töötajate jalgrattasõidu soodustamisel võiks olla eeskujuks teistelegi organisatsioonidele. Tänavu võitis selle tiitli Eesti maaülikool.

Eesti maaülikool on järjepidevalt ja läbi aastate väärtustanud jalgrattaga liikumist. Linnaku iga hoone juurde saab kulgeda mööda kergliiklusteed ning mahukates rattaparklates leiab ikka koha: kokku saab linnakus parkida koguni 540 jalgratast, sealhulgas 128 lukustatavates spetsiaalsetes siseruumides.

Maaülikoolil on ka kolm laenutatavat jalgratast, mida saavad linnakus liikumiseks kasutada kõik soovijad. Üha enam kogub populaarsust neljandat korda korraldatav jalgrattakonkurss «Väntame kilomeetreid», millega ergutatakse inimesi kasutama jalgratast kui keskkonnasäästlikku igapäevast transpordivahendit. Tänavu esitati väljakutse ka Tallinna ülikoolile. Lisaks osteti sel aastal rattasõitjatele kakssada sadulakatet, mis kaitsevad rattasadulat vihma ja tolmu eest.

Kõige jalgrattasõbralikuma asutuse selgitas Tartu linn välja juba viiendat korda. 2013. aastal sai selle tiitli kaardifirma Regio, 2014. aastal maastikuarhitektuuribüroo Artes Terrae, 2015. aastal trükiettevõte Kroonpress ning 2016. aastal tarkvaraettevõte Nortal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles