Teeõhtu teadlasega mõõdab oleviku pikkust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi sariüritus «Teeõhtud teadlastega» võtab õige põneva pöörde. Seekordsel teeõhtul vaadeldakse «näiva oleviku» erinevaid filosoofilisi käsitusi ning arutletakse ka näiva oleviku pikkuse üle.


Meile kogemuslikult antud «nüüd» ehk subjektiivne praegune hetk paistab olevat teatava kestusega, märkis üritust tutvustades ülikooli ajaloo muuseumi projektijuht Urmet Paloveer. Filosoofias on vastavat ajavahemikku nimetatud «näivaks olevikuks».

Märtsikuisel teeõhtul, mis algab 31. märtsil kell 17.15, kõneleb sel teemal vabariigi presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia pälvinud TÜ teoreetilise filosoofia vanemteadur Bruno Mölder.


Järgmised teeõhtud:

18. aprillil kell 17.15 TÜ meditsiiniajaloo lektor Ken Kalling - «Mis on eugeenika ja miks sellest hea meelega rääkida ei taheta?»

9. mail kell 17.15 TÜ optilise metroloogia dotsent Mart Noorma - «Kosmoseriik Eesti: milline on meie panus inimkonna ees seisvate suurte väljakutsete lahendamisse?»

Kord kuus toimuval üritusel on kõikidel huvilistel võimalus kuulata teadlaste ettekandeid avalikkusele huvipakkuvatel teemadel ning esitada oma küsimusi ja arvamusi. Teeõhtu toimub TÜ ajaloo muuseumi konverentsisaalis (Lossi 25). Üritus on tasuta ning oodatud on kõik huvilised!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles