Enam kui kaks aastat käinud Kaarsilla ehitusse andis panuse õlletehaski

Ene Puusemp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1959. aasta aprill. Silla sõrestik on vintsi abil kunagise Kivisilla kaldasammastele tõmmatud. Järgnevad silla metallkonstruktsiooni betoneerimistööd.
1959. aasta aprill. Silla sõrestik on vintsi abil kunagise Kivisilla kaldasammastele tõmmatud. Järgnevad silla metallkonstruktsiooni betoneerimistööd. Foto: Ants Linnardi erakogu

60 aastat tagasi hakati sõjas hävinud massiivse Kivisilla asemele rajama uut jalakäijate silda. Ehitus kestis üle kahe aasta. Sellele eelnenud 18 aastat vedasid paadimehed inimesi kesklinna kaldalt Ülejõe kaldale.

Praegu seisab Kaarsilla mõlema otsa juures tahvel teadaandega, et sild on pikemat aega remondis. Liiklus on aprillist oktoobrini suletud.  Kuid mis on tänapäeval kuus kuud sõjajärgse 18 aastaga võrreldes! Sõjajärgsetel aastatel tõid inimesi ühelt Emajõe kaldalt teisele paadimehed, sest võimas Kivisild lasti 1941. aasta sõjasuvel õhku. 

Foto: Ants Linnardi erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles