Vana naise sajast aastast üks on kirjutatud korstnasse

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võiks ju mõelda, et ehk on hea, kui sind on aasta nooremaks kirjutatud, aga aprilli lõpus ametlikult 99- ja tegelikult 100-aastaseks saanud Floriede Uzdanova nii ei arva. Tema peab oma sünnipäevi ikka nii, nagu see õige on.
Võiks ju mõelda, et ehk on hea, kui sind on aasta nooremaks kirjutatud, aga aprilli lõpus ametlikult 99- ja tegelikult 100-aastaseks saanud Floriede Uzdanova nii ei arva. Tema peab oma sünnipäevi ikka nii, nagu see õige on. Foto: Aime Jõgi

Floriede Uzdanova sai eelmisel neljapäeval sada, milles ei ole mingit kahtlust. Siiski – kui proua passi vaadata, siis sünniaasta 1918 järgi tuleks Floriede vanuseks 99, see arv on aga vale!

Floriede Uzdanoval läks üks aasta kaduma pärast sõda, kui ta oma kahe lapse ja emaga hakkas Tomski oblastist ära Eestisse tulema. 

Floriede teadis Eestit ainult oma vanemate jutu järgi. Tema enda elu oli seni kulgenud Kasekülas ehk Berjozovkas, kus ta käis eesti koolis ja kus ta leidis oma elu armastuse, kellega varakult abiellus. Ta mehe nimi oli Johannes Tamm. Ta oli kooliõpetaja ja sai sõjas Velikije Luki lahinguis surma. Oma teist last Johannesel näha ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles