Prügikotid täitusid ilma saja grammita

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinalinnas aiamaad pidavad Maria Matvejeva (esiplaanil) ja Valentina Jefremenkova on väga kärmed naised, suured kilekotid täitusid neil prügiga paari minutiga.
Hiinalinnas aiamaad pidavad Maria Matvejeva (esiplaanil) ja Valentina Jefremenkova on väga kärmed naised, suured kilekotid täitusid neil prügiga paari minutiga. Foto: Kristjan Teedema

Taevataadile oli meelepärane pühapäeva hommikul Hiinalinna tagumises otsas kogunenud eesti- ja venekeelne segaseltskond. Võrreldes eelmise päeva vinge tuule, talvise temperatuuri ja sajuga oli ilm kuldne – enamasti päikseline. Ju siis on kõige kõrgemalt samuti valus vaadata hiinalinlaste aiamaade ja datšade vahele salaja tonnide viisi veetud prügi.

Heakorratalgute alguseks kell 10 kogunes Põhja puiestee, Lääne ja Ida tänava ristmikule, mida ümbritseb enamasti võsa, 50–60 inimest. Nende hulgas leidus küpses eas tartlasi rohkem kui noori, naisi enam kui mehi ja lapsi ka natuke.

Aiamaalappide vahel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles