Tudengibändi konkursi võidu viis koju Kirju Tigu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengibänd 2017 võitja Kirju Tigu.
Tudengibänd 2017 võitja Kirju Tigu. Foto: Matis Ottan

Tartus jätkuvad tudengite kevadpäevad ning traditsiooniliselt peeti ka muusikakonkurssi Tudengibänd. Lavale astus viis finalisti ja kõige tudenglikuma kollektiivi tiitliga pärjati ansambel Kirju Tigu, teatasid korraldajad.

Žürii valis võitja välja võistluse eelvooru läbinud kollektiivide seast. Lisaks vokaalsetele võimetele ja instrumentide valdamisele hinnati ka osalejate omaloomingu originaalsust ja tudenglikkust. Võistlusel said osaleda kõik kollektiivid, kus musitseerimas vähemalt üks tudeng või kutseõppur.

Finalistid pidid esitama ühe palana ka varem ette valmistatud versiooni Merlyn Uusküla loost «Raju reede». Kõige isikupärasema kaverdatud loo eest tunnustati Eliot Nessi.

Tudengibänd 2017 tiitli pälvinud Tartu ansambli Kirju Tigu kõrval pälvis parima instrumentalisti tiitli ansambli Hajameelsed Kunznikud muusik Kulno Malva. Parimaks vokalistiks tunnistati ansambli Kirju Tigu solist Katre Ojakivi. Publiku lemmiku tiitliga pärjati ansambel Hajameelsed Kunznikud.

Noortele bändidele jagati ka mitmeid esinemiskutseid. Nii võib juba õige pea Tartu Indiefesti lavalaudadel kohata Bourbom Sugar'it ning Noortebänd 2017 poolfinaali pääsenud kollektiivi nimega Homage.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles