Tartu Ülikoolis algas olümpiaadide kõrghooaeg

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TÜ teaduskooli koordineerimisel peetakse sel kevadel üle-Eestilisi koolinoorte aineolümpiaade kahekümnes aines. Neist kolmteist korraldab Tartu Ülikool.


Olümpiaadide korraldamise eesmärk on stimuleerida võimekate noorte ainealast arengut, anda neile võimalus oma teadmiste võrdlemiseks eakaaslastega ning anda õpilastele võimalus kohtuda samade huvidega eakaaslastega üle terve Eesti.

Loomulikult kuulub iga võistluse juurde ka oma võimete ja oskuste proovilepanek, märkis Tartu Ülikooli pressiteade.

Oma teadustöös Eesti olümpiaadidest osavõtnuid uurinud TÜ teaduskooli direktori Viire Sepa sõnul peavad õpilased olümpiaade oma ainealase arengu olulisemaks stiimuliks. «Motivaatorina toimivad ka olümpiaadidel lahendamiseks pakutavad kooliülesannetest märksa keerukamad ja loovat lähenemist nõudvad ülesanded - noored hindavad sedalaadi intellektuaalset väljakutset kõrgelt.»

Boonuseks on parimatele tehtavad soodustused kõrgkoolidesse sisseastumisel, võimalus pääseda esindama Eestit rahvusvahelistel olümpiaadidel ja ka tippharidust väärtustavate firmade toel välja antavad stipendiumid, mille arv on viimastel aastatel järjest suurenenud, lisas Sepp.

TÜ olümpiaadide projektijuhi Ene Ördi teatel on juba selgunud selleaastased parimad informaatikas, keemias, vene keeles, matemaatikas, rahvaluules ning usundiõpetuses. Täpsem info auhinnasaajate kohta on leitav ülikooli veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles