Linlased saavad hääletada 150 000 euro kulutamise üle

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Tartu kaasava eelarve hääletusel kõige rohkem hääli saanud Tartu ratsakooli ajaloolise tallihoone katusekatte rekonstrueerimine praegu käib. Pildil MTÜ Tartu Tall juhatuse liige Lembit Kalev.
Mullu Tartu kaasava eelarve hääletusel kõige rohkem hääli saanud Tartu ratsakooli ajaloolise tallihoone katusekatte rekonstrueerimine praegu käib. Pildil MTÜ Tartu Tall juhatuse liige Lembit Kalev. Foto: Margus Ansu

Viiendat korda ootab Tartu linnavalitsus kodanikelt häid ideid, milleks kulutada 150 000 eurot maksumaksja raha. 7. maini saab esitada kaasava eelarve ettepanekuid ja ideid, millest valitakse välja kaks ja neisse kummassegi investeeritakse 75 000 eurot.

Linnavalitsuse teatel on ideid edastatud juba praegu ja neid on kokku 16. Kaks ettepanekut on linnaliikluse valdkonnas: ühes soovitakse Tartusse juhita elektribusse, teises aga trammitee tasuvusanalüüsi. Linnaruumi soovitakse lisada uusi leedvalgusteid ja lamavaid politseinikke.

Mitmed ettepanekud käsitlevad Tartu torne, maste ja maamärke: soovitakse taastada toomkiriku kaksiktornid, kaunistada keskkatlamaja korsten ja televisioonimast, samuti paigaldada Rüütli tänavale postimuuseumi juurde ajalooelemendina vanad telefonipostid.

Mitmed ideed seostuvad raudteega. Soovitakse paigaldada Variku raudteeviaduktile müratõke, istutada raudtee äärde haljastust ning korrastada kesklinna poole jääv raudteeäärne maariba Riia tänavast Kabeli tänava suunas. Supilinna või Tähtvere piirkonda soovitakse koerte jalutusplatsi. 

Ideid saab esitada 7. mai õhtuni veebilehel http://www.tartu.ee/kaasaveelarve. Tingimus on, et idee saaks teoks teha maksimaalselt 75 000 euro eest. Ellu viiakse vähemalt kaks rahvahääletusel enim hääli saanud ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles