Järgmisel nädalal saab end kirja panna Tartu noorte töömalevasse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malevlased
Malevlased Foto: Postimees.ee

Anne noortekeskuse teatel saab 2. maist registreeruda Tartu noorte töömalevasse. Rühmadega on võimalik tutvuda aadressil www.tartunoortemalev.ee.

Sel suvel on Tartu noorte töömalevas kohti ligi 350 Tartu noorele vanuses 13–19 aastat. Valida saab 22 linnavälise ja -sisese malevarühma vahel.

Nooremate (13–14-aastaste) rühmad tegutsevad linnas ja enamik vanemate (15–19-aastaste) rühmi on linnavälised ehk ööbimisega. Rühmade kestus on ühest nädalast kolme nädalani. Tööd on sarnased eelmisel aastal tehtuga: korjatakse hooajalisi põllu- ja aiasaadusi, tehakse abitöid põllumajanduses, heakorratöid ning abitöid Circle K tanklates, Tartu Coopi kauplustes ning muuseumides. Tööpäevad on nelja kuni seitsme tunni pikkused ning brutotöötasu on alates 2,78 eurost tund.

Lisaks tööle moodustab olulise osa rühma ajast ühistegevus, millest ühe huvitavamana võib sellel aastal välja tuua kogukonnapäeva. Mainitud päevaks valivad malevlased ise tegevuse, sihtrühma ja sündmuse ümbritsevas kogukonnas, mille heaks nad soovivad vabatahtliku panuse anda.

Tartu noorte töömalevat korraldab Anne noortekeskus. Jooksvat infot ja küsimusi Tartu noorte töömaleva kohta saab esitada keskuse Facebooki lehel «Tartu noorte töömalev».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles