Tartu noored õpetavad peagi Palestiinas rulasõitu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rulakooli administraator Julia Kaldalu ja kooli eestvedaja Rauno Tahvonen veedavad järgmise kuu Palestiinas, mis on neile mõlemale tundmatu paik.
Tartu rulakooli administraator Julia Kaldalu ja kooli eestvedaja Rauno Tahvonen veedavad järgmise kuu Palestiinas, mis on neile mõlemale tundmatu paik. Foto: Margus Ansu

Eelmise aasta lõpus juhtus Tartu rulakooli administraator Julia Kaldalu juhuslikult vaatama lühidokumentaalfilmi «Epicly Palestine’d». Film räägib sellest, kuidas Palestiina noortele seni tundmatu meelelahutus rulasport on nende elu viimastel aastatel muutnud. See lugu läks neiule väga hinge.

Filmi vaatamisest oli natuke aega möödas, kui Kaldalu nägi ühel päeval sotsiaalmeedias pilti Eesti tüdrukust, kes käis vabatahtlikuna Palestiinas noortele ja lastele rulasõitu õpetamas. 

Järgmisel päeval läks Kaldalu Aardla tänavale rulatrenni ja pakkus Tartu rulakooli eestvedajale Rauno Tahvonenile, kas too oleks samuti nõus minema kevadel Palestiinasse noori õpetama. Viimane nõustus kohe ja nii asuvadki Tahvonen ja Kaldalu lähipäevil Palestiina poole teele, et seal terve maikuu lastele ja noortele rulasõitu õpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles